Ερωτική Νοημοσύνη

Δημοσιεύτηκε από baradmin 13/06/2018 0 Σχόλια

Την Παρασκευή, 1 Ιουνίου πραγματοποίηθηκε στο βιβλιοπωλείο μας το 3o και τελευταίο από τη σειρά Σεμιναρίων για τις Σχέσεις που εγιναν αυτήν την Άνοιξη στο βιβλιοπωλείο μας, όπου είχαμε  την ευκαιρία να εξερεύνησουμε την έννοια της ΕΡΩΤΙΚΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ με ομιλητή και συντονιστή, τον Καθηγητή Γυναικολογίας - Σεξολόγο και Διευθυντή του Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου κ. Ζήση Παπαθανασίου.

"Μετά την πνευματική νοημοσύνη (IQ) και τη συναισθηματική νοημοσύνη, η ερωτική νοημοσύνη φαίνεται να προβληματίζει τους ειδικούς τα τελευταία δέκα χρόνια..


Ερωτική νοημοσύνη είναι η ικανότητά μας να δημιουργήσουμε, να διατηρήσουμε, να συντονίσουμε και να τερματίσουμε τις ερωτικές μας σχέσεις. Είναι εκείνο που μας καθοδηγεί στην αναζήτηση, στην επιλογή αλλά και στην αλλαγή συντρόφου, στις πρώτες ερωτικές κινήσεις στα προκαταρκτικά παιχνίδια και στην επαφή.

• Ποια είναι τα μη λεκτικά μηνύματα διαθεσιμότητας;
• Η οικειότητα είναι πολύτιμη στην αρχή, στη συνέχεια όμως ενοχλεί το σεξ;
• Μήπως η ασφάλεια στη σχέση δεν προάγει τη σεξουαλικότητα;
• Όσο φουντώνει η αγάπη κι όσο αυξάνεται η οικειότητα περιορίζεται η ερωτική απόλαυση; Λιγότερη οικειότητα για να ξαναγίνουμε σέξι;
• Μήπως η υπερτίμηση της σεξουαλικότητας ανέδειξε το σεξ σαν πρόβλημα;
• Που οδηγεί η αυταπάτη της αυξημένης αυτοπεποίθησης;
• Μια πιστή και τρυφερή σχέση οδηγεί υποχρεωτικά στο καλό σεξ;
Ο καθηγητής και οι «Ομόκεντροι Κύκλοι του Έρωτα» θα μας δώσουν πολλές από τις απαντήσεις…"
Μαζί μας θα είναι η ψυχολόγος MSc κα Εύη Μπαλή .

Την ίδια μέρα θα γιορτάσουμε τα πρώτα γενέθλια του βιβλίου «Οι Ομόκεντροι Κύκλοι του Έρωτα», με συγγραφεα τον κ.Παπαθανασίου, που συμπλήρωσε ένα χρόνο κυκλοφορίας.


Λίγα λόγια για τον Καθ/τη κ. Ζήση Παπαθανασίου

Ζήσης Παπαθανασίου

Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ονομάστηκε διδάκτωρ του ίδιου Πανεπιστημίου.
Ειδικεύτηκε στη Μαιευτική και Γυναικολογία και έκανε ειδικές σπουδές Ανδρολογίας και Σεξολογίας στη Γαλλία, ως υπότροφος Ανώτατης Εκπαίδευσης της Γαλλικής Κυβέρνησης και αργότερα της UNESCO.
Διετέλεσε Ειδικός Επιστήμων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με αντικείμενο τα θέματα γονιμότητας, στειρότητας, οικογενειακού προγραμματισμού και αντισύλληψης, τοποθετημένος στη Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Εκπαιδευτικού Παραρτήματος Αλεξανδρούπολης.
Διετέλεσε Υφηγητής και εκλεγμένος έμμισθος Επίκουρος Καθηγητής Μαιευτικής και Γυναικολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια Υπεύθυνος μαθημάτων Σεξολογίας στη Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Πατρών.
Διετέλεσε επίσης Διευθυντής Σύνταξης του περιοδικού «Ιατρική» που εκδίδει η εταιρία Ιατρικών Σπουδών και Διευθυντής Σύνταξης της Διμηνιαίας Εφημερίδας «Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση».
Ιδρυτικό μέλος στο πρώτο επιστημονικό Κέντρο Σεξολογίας στην Ελλάδα το 1986 με την επωνυμία «Ιατρικό Σεξολογικό Ινστιτούτο».
Συμμετείχε σε περισσότερα από 80 Σεμινάρια και Συνέδρια Σεξολογίας, Σεξουαλικής Διαπαιδαγώγησης, Ανδρολογίας και Οικογενειακού Προγραμματισμού, ως ομιλητής, πρόεδρος ή μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής.
Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Σεξολογίας, Πρόεδρος και Επιστημονικός Διευθυντής του Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου.
Συγγραφέας έξι επιστημονικών βιβλίων και επτά άλλων, μεταξύ των οποίων και τα βιβλία Σεξουαλικής Αγωγής και Διαφυλικών Σχέσεων του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων για το Λύκειο (βιβλίο μαθητή και καθηγητή), σε συνεργασία με τον Ψυχίατρο Κώστα Γκοτζαμάνη. Συνεργασία και στο βιβλίο Σεξουαλική Αγωγή-Διαφυλικές Σχέσεις του Γυμνασίου (βιβλίο καθηγητή).
Συνεχίζει μέχρι σήμερα πέρα από τις επαγγελματικές του δραστηριότητες το επιστημονικό και ερευνητικό του έργο στο Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο, γύρω από τη σεξουαλική συμπεριφορά των Ελλήνων και τις σεξουαλικές δυσλειτουργίες.
Ασχολείται ενεργά με τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των νέων με εκδηλώσεις, ομιλίες και Σεμινάρια σε εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές και ομάδες πληθυσμού.

Σχολιάστε