Συζητώντας με τον Γιατρό: Γνώση-Πρόληψη-Υγεία

Δημοσιεύτηκε από baradmin 26/10/2018 0 Σχόλια

Το Athenian Science BookStore ενδιαφέρεται πάντα για την μετάδοση γνώσης και ενημέρωσης μέσω καταξιωμένων επιστημόνων για θέματα υγείας και όχι μόνο.

Στις 24 Οκτωβρίου 2018 με αφορμή το παρακάτω θέμα:

...Ύπνος, Ροχαλητό, Άπνοια, Ρινιτιδα, Αλλεργίες , Ίλιγγος ,Βαρηκοΐα...
Γιατί έχουμε αϋπνίες? Γιατί ροχαλίζουμε? Τι είναι η άπνοια ? Γιατί ξυπνάμε κουρασμένοι? Από που μπορεί να προέρχονται οι ζαλάδες και οι ίλιγγοι? Τι είναι η αλλεργική ρινίτιδα που μας δυσκολεύει την αναπνοή? Η βαρηκοΐα γιατρεύεται?

Ο Δρ. Γιώργος Κορρές, MD, PhD, BSc (Hons) CMB – Ωτορινολαρυγγολόγος / Νευρο-ωτολόγος, μας τίμησε με την παρουσία του και μας μίλησε σχετικά με τα προβλήματα του Ωτορινολαρυγγολογικού μας συστήματος, την πρόληψη και την αντιμετώπιση τους.
Η ομιλία κάλυψε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων υγείας που μας απασχολούν και που η κατανόησή τους σίγουρα θα μας βοηθήσει σε μια καλύτερη ποιότητα καθημερινής ζωής .

 

 

 

 

Δρ. Γιώργος Κορρές, MD, PhD, BSc (Hons) CMB –
Ωτορινολαρυγγολόγος / Νευρο-ωτολόγος –
Επιστημονικός συνεργάτης Μαιευτηρίου ΙΑΣΩ –
Honorary Fellow in Neuro-otology, RNTNEH, UCL
Cambridge της Μεγ.Βρετανίας Bachelor (Honours) in Cell and Molecular Biology
Σπουδές στην Ιατρική Ιατρική Σχολή Αθηνών,. Επίτιμος Διδάκτωρ του Πανεπιστήμιου Αθηνών σε αντικείμενο σχετικό με Ωτολογία με βαθμό Άριστα
Ωτολογική κλινική, στο New York Presbyterian Hospital, Columbia University σαν Clinical Observer. Τιτλος ειδικότητας της Ωτορινολαρυγγολογίας
2016, προσλήφθηκε στο Μάντσεστερ της Μεγ. Βρετανίας, σε έμμισθη θέση στα Central Manchester University Hospitals. Εργάσθηκε ως Senior Clinical Fellow in Otology στο Manchester Royal Infirmaryκαι στο Trafford Hospital, συμμετέχοντας στα εξειδικευμένα εξωτερικά ιατρεία και χειρουργεία Ωτολογίας, ενώ παράλληλα ασχολήθηκε και με έρευνα σχετική με την Γενετική της Κώφωσης.
Εμμισθη θέση στο Royal National Throat, Nose and Ear Hospital, του University College London Hospitals, με ιδιαίτερη εμπειρία σε παθήσεις Ιλίγγου και Βαρηκοϊας.
Περισσότερες απο 20 δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά (pubmed) και 15 σε Ελληνικά, με κύριο αντικείμενο τον Ίλιγγο και βαρηκοϊα. Έχει τέλος βοηθήσει στη συγγραφή κεφαλάιων σε Αμερικάνικα και Ελληνικά βιβλία, ενώ αποτέλεσε Διδάσκων αλλά και Εξεταστής φοιτητών Ιατρικής στο University College London κατα την διάρκεια παραμονής του στο Λονδίνο.
Διεύθυνση : Ξενοκράτους 41, Κολωνάκι, Αθήνα 106 76
Κινητό Τηλέφωνο : +30 694 599 7916
Σταθερό Τηλέφωνο : +30 210 724 1248

Σχολιάστε