''Έρως, Αγάπη, Σεξουαλικότητα''

Δημοσιεύτηκε από baradmin 26/04/2018 0 Σχόλια

Το Σάββατο 21 Απριλίου ο σύμβουλος ψυχικής υγείας & προσωπικής ανάπτυξης Μιχαήλ Καρπαθίου ήταν ο συντονιστής του σεμιναρίου και της συζήτησης που πραγματοποίηθηκε στο βιβλιοπωλείο μας, με θέμα ''Έρως, Αγάπη, Σεξουαλικότητα''. Ένα θέμα δηλαδή που μας απασχολεί όλους, τις σχέσεις μας με το άλλο φύλο.
Όταν, ως ενήλικοι, θεωρούμε κάποιον ποθητό, υπάρχει άμεση σύνδεση της προσωπικότητας του ατόμου και των εσωτερικευμένων εμπειριών του ως παιδί με τις αντίστοιχες δικές μας.
Δημιουργώντας μια δεύτερη εμπειρία και ευκαιρία, μέσα από τις ερωτικές σχέσεις, προσπαθούμε να καλύψουμε τις ανάγκες που είχαμε ως παιδιά μέσα από τον σύντροφό μας. Δυστυχώς όμως, τις περισσότερες φορές, δεν παίρνουμε αυτό που αναζητούμε και η σχέση αποτυγχάνει.
Σε αυτό το σεμινάριο εξετάσαμε το πώς μπορούμε να αναγνωρίσουμε, εάν αυτή η σχέση είναι για μας εποικοδομητική και τι μπορούμε να κάνουμε για να δημιουργήσουμε την κατάλληλη βάση, για εξέλιξη και χαρά στην ζωή μας, ώστε να δημιουργούμε όλο και πιο αυθεντικές επαφές με τους κατάλληλους ανθρώπους.

Σχολιάστε