ΕΝΟΧΕΣ: Ο εσωτερικός...Τύραννος

Δημοσιεύτηκε από perivolaropoulou 10/05/2021 0 Σχόλια

 

Η ενοχή είναι δύσκολο συναίσθημα. Μπορεί να αισθάνεστε ένοχοι για μία σκέψη που είχατε ή για κάτι που έχετε κάνει. Μπορεί επίσης να αισθάνεστε ένοχοι γιατί οι σκέψεις και οι ενέργειές σας δεν συμπίπτουν με την οικογένειά σας ή τις πεποιθήσεις σας. Μην ανησυχείτε. Δεν είστε μόνοι. Και λύση υπάρχει!

 

Είναι άνοιξη η κοινωνία ανοίγει σιγά σιγά και η διάθεσή μας γίνεται πιο ευχάριστη… Η διάθεση, όμως, εξαρτάται κι από πολλούς εσωτερικούς παράγοντες. Καθένας από εμάς κρύβει το δικό του εσωτερικό τύραννο που δεν τον αφήνει σε «ησυχία» να χαρεί απόλυτα την καθημερινότητά του.

 

Ένας από αυτούς τους εσωτερικούς τύραννους είναι και οι ενοχές. Ένα συναίσθημα που μπορεί να αποδειχθεί πολύ δυσάρεστο, ιδιαίτερα επίμονο και συχνά βασανίζει ψυχικά (συνειδητά ή υποσυνείδητα) πολλούς ανθρώπους. Μερικές φορές, μάλιστα, αποτελεί το βασικό κρυφό πυρήνα των ψυχικών διαταραχών.

 

Στο σημερινό βίντεο έχουμε κοντά μας τη Σύμβπυλο Ψυχικής Υγείας & Ψυχοθεραπεύτρια Άννα Σπυρίδωνος, η οποία θα σκιαγραφήσει την έννοια της ενοχής.

Σχολιάστε