ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ: ΤΑΞΙΔΙ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΜΑΖΙ... Σεμινάριο με την κλινική ψυχολόγο Νινέττα Δυοβουνιώτου

Δημοσιεύτηκε από perivolaropoulou 24/10/2019 0 Σχόλια

Το βήμα του ATHENIAN, την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, κατέλαβε μια ψυχολόγος χαρισματική, επικοινωνιακή, καταρτισμένη και με αυτοπεποίθηση! Ό,τι έπρεπε δηλαδή για να μας μεταφέρει σημαντικά μυστικά Αυτογνωσίας, ενός θέματος που τελικά δεν είναι καθόλου απλό! ...Ξεκινάς να ψάχνεις και δεν ξέρεις ποτέ πού θα καταλήξεις και τι θα ανακαλύψεις. Ούτε κι αν ο καθρέφτης θα σου αποκαλύψει κάτι που θα σου αρέσει... Γι αυτό και η αναζήτηση του εσωτερικού εαυτού χρειάζεται αρκετό θάρρος και πολλή υπομονή... Κι όμως, η Νινέττα Δυοβουνιώτου κατόρθωσε, όχι μόνο να μας βάλει στα βαθειά σε ένα θέμα που όλους μας απασχολεί, όχι μόνο να γίνει οδηγός μας στις βασικές ψυχαναλυτικές σχολές για το Εγώ και τον Εαυτό με τρόπο εύληπτο και σαφή, αλλά κυρίως να μας κάνει να απολαύσουμε ένα άκρως ενδιαφέρον απόγευμα που συνδύασε υποδειγματικά το τερπνό και το ωφέλιμο στο Athenian!

     

Από την ικανότητα να αποστασιοποιούμαστε και να παρατηρούμε τον εαυτό μας, η Κλινική Ψυχολόγος & Ψυχοθεραπεύτρια Ομάδας / Ζευγαριού / Οικογένειας Νινέττα Δυοβουνιώτου, πέρασε στους παράγοντες που επιδρούν στην διαδικασία αυτοπαρατήρησης και αυτογνωσίας. Εξέτασε πώς η Αυτογνωσία συνδέεται με την αυτοαντίληψη, την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθηση και, πάντα με μεταδοτικότητα και δίνοντας χαρακτηριστικά παραδείγματα, μίλησε για τις συνειδητές και ασυνείδητες πλευρές του Εγώ, για τους αμυντικούς μηχανισμούς του ατόμου και τη βαθύτερη φύση του Είναι μας, την ταυτότητά μας, τον εαυτό μας. Στη συνέχεια, ανέλυσε τους βασικούς δρόμους που μπορούν να μας οδηγήσουν στην Αυτογνωσία, ώστε να είμαστε σε θέση να κάνουμε επιλογές και να θέτουμε στόχους.

Όλες οι αριθμημένες θέσεις στην αίθουσα του Athenian καλύφθηκαν από όσες και όσους φρόντισαν να δηλώσουν εγκαίρως συμμετοχή στο δωρεάν σεμινάριο! Οι ερωτήσεις προς την ψυχολόγο ήταν πολλές.  Πρόθυμα, η Νινέττα Δυοβουνιώτου απάντησε σε όλες και η συζήτησε άναψε μετά το τέλος της ομιλίας της, αλλά και όταν η ψυχολόγος αναφέρθηκε σε ασκήσεις που μπορούμε να κάνουμε όλοι καθημερινά για να γνωρίσουμε τον εαυτό μας. Ευχαριστούμε θερμά τη Νινέττα Δυοβουνιώτου για το όμορφο ταξίδι! Και όλες τις φίλες και τους φίλους μας που ήταν κοντά μας σε μια ακόμη εκδήλωση με υπογραφή... Athenian!

 

Σχολιάστε